Ögonblick som skapar eftertanke.

01.05.2023

Jag stod i mitt badrum och skulle precis börja borsta mina tänder när jag hör ambulansljudet högt och tydligt. Jag gick till fönstret i vardagsrummet och tittade ut över Bjurholmsplan och såg hur ambulansen med blåljusen på stannade vid ett av de närliggande husen. Strax därefter kommer en bil till, Aktutläkare.

Eftertanke.

Det första som slår mig är att, nu kanske någons liv förändras för alltid. I denna stund kanske någon ställs inför en livsförändrande händelse. Någon kanske mister en person i sin närhet.

Och så ser ju livet ut, det kan vi inte göra någonting åt. Men vad vi kan göra någonting åt, det är hur vi tar vara på livet medan vi har det. För ingen av oss vet hur mycket tid vi har. Vi tar gärna för givet att vi ska dö av ålder men det vet vi faktiskt inte.

Vad kan jag göra?

Samtidigt som jag stod kvar vid mitt fönster tänkte jag för mig själv, som en liten påminnelse, vad kan jag göra för att ta till vara på den här dagen på bästa sätt? Vad kan jag göra för att skapa en bra dag för mig?

För det är sånt vi behöver ta reda på och veta. Vilka små saker i livet kan jag göra för att skapa glädje och tillfredsställelse i min vardag? 

För det här handlar inte om att göra något storartat utan snarare uppmärksamma och fokusera på små saker som skapar och ger glädje.

Små saker som gör dig uppmärksam på nuet och stunden du är i. För allt vi har är här och nu. Vi behöver ta tillvara på här och nu.

De små sakerna i livet.

Jag har själv under lång tid tränat upp min förmåga att glädjas åt de små sakerna här i livet. För ofta krävs det lite träning när vi ska skapa nya vanor. Men när de väl är på plats så ger de så otroligt mycket. Jag är övertygad om att en av livets viktigaste delar är just att kunna se och glädjas åt de små sakerna i livet.

Ta reda på vad det är som gör dig glad och hur du dagligen kan använda dig av de sakerna för att finna mer glädje i din vardag.

Träna ditt fokus.

För mig har det förändrat mitt liv. Jag kan på riktigt känna genuin glädje och lycka över de små sakerna i livet. För mig kan de vara allt mellan himmel och jord, att se knoppar som är påväg, en gullig boxer som är ute och går, ljuset på kvällshimlen, vackra blommor, njuta av en kopp kaffe, en vänlig gest, ett vänligt ord eller att se andra människor glada och lyckliga.

Det finns inga begränsningar. Det går att se det fina och härliga i så mycket, allt handlar om ditt förhållningssätt, det du väljer att se och fokusera på.

Så se till att ta tillvara på det lilla, se det stora i det lilla och njut och gläds åt det. För en dag har vår tid tagit slut…

…men fram till dess ska vi LEVA! 

coach@jennysundman.com